Objectius del Blog

AVÍS A SEGUIDORS;
Aquest blog deixa d'actualitzar-se aquest estiu del 2015 d'acord amb la creació d'una nova pàgina web on s'incorporen els articles existents i els nous que es vagin preparant.
En aquest nou blog trobareu més continguts i una distribució més neta i clara que permetrà trobar amb més facilitat el contingut que us pugui interessar.
La direcció plaautoproteccio.cat ja direcciona al nou blog.
Moltes gràcies


Comentaris, experiències, apunts, tot és benvingut per ajudar a completar aquesta eina informativa.

"L’autoprotecció és el conjunt de mesures (procediments, sistemes i organització) implantades en un determinat àmbit (edificis, instal·lacions, nuclis habitats, solars, activitats, centres, etc) exposat a una o a diverses situacions de risc, destinades a preveure, prevenir i controlar-ne el risc, donar resposta adequada a les emergències i garantir la integració d’aquestes actuacions a les del sistema públic."
font: gencat.cat


Podeu fer comentaris al peu de cada article o adreçar-los a la següent adreça electrònica;

info@consultoriatt.com

Podeu utilitzar el buscador per trobar l'article que necessiteu del blog.

Troba l'article que busques!!

15 de des. 2010

Actualitat; Jornada informativa NEUCAT

La jornada realitzada avui als Serveis Territorials Centrals del DIRIP ha posat de manifest amb l'alta participació de municipis la preocupació que desperta en l'àmbit municipal les emergències produides per efectes de les nevades.

Els ponents han estat els següents;

El sr. Carles Lluçà Llorenç, Director dels Serveis Territorials
La sra. Agnès Centellas, responsable de Protecció Civil dels Serveis Territorials
El sr. Pedro Luis Mayordomo, E.T. del egociat de Conservació 2 del Servei Territorial de Carreteres de Barcelona
L'alcaldesa de La Pobla de Lillet, sra. Carme Rosell
El sr. Josep Boix, tècnic de PC municipal de l'Ajuntament d'Igualada
La sra. Elisabet Graell, Cap de Sala Regional de Comandament de la Regió Policial Central
El sr. Carles Garcia, Cap de l'Àrea d'Operacions de la Regió Centre de Bombers.

Un cop presentada la jornada, des dels Serveis Territorials s'ha recordat la importancia de la previsió i planificació de les emergències per aconseguir una millor resposta, àgil i efectiva, i amb aquest objectiu la necessitat de disposar de PBEM (Plans d'Emergència) i PAM (pla d'actuació) als municipis.

L'alcaldesa de La Pobla de Lillet, sra. Carme Rosell, i el sr. Josep Boix, tècnic de PC municipal de l'Ajuntament d'Igualada han exposat com afronten cadascún les emergències per efectes de les nevades, concretant en molts moments de la seva intervenció les ultimes nevades de març del present any.

Els representants dels cossos operatius de Bombers i Mossos d'Esquadra han exposat els seus protocols de treball vers les emergències per nevades.

Com a punts rellevants, des de la meva humil perspectiva, destaquen la preocupació dels municipis per la falta de recursos econòmics i materials per fer front a les emergències i la difícil comunicació amb el CECAT quan les alertes del Pla NEUCAT es troven activades en un cas com el tractat que cobreix un àmbit territorial gran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí.