Objectius del Blog

AVÍS A SEGUIDORS;
Aquest blog deixa d'actualitzar-se aquest estiu del 2015 d'acord amb la creació d'una nova pàgina web on s'incorporen els articles existents i els nous que es vagin preparant.
En aquest nou blog trobareu més continguts i una distribució més neta i clara que permetrà trobar amb més facilitat el contingut que us pugui interessar.
La direcció plaautoproteccio.cat ja direcciona al nou blog.
Moltes gràcies


Comentaris, experiències, apunts, tot és benvingut per ajudar a completar aquesta eina informativa.

"L’autoprotecció és el conjunt de mesures (procediments, sistemes i organització) implantades en un determinat àmbit (edificis, instal·lacions, nuclis habitats, solars, activitats, centres, etc) exposat a una o a diverses situacions de risc, destinades a preveure, prevenir i controlar-ne el risc, donar resposta adequada a les emergències i garantir la integració d’aquestes actuacions a les del sistema públic."
font: gencat.cat


Podeu fer comentaris al peu de cada article o adreçar-los a la següent adreça electrònica;

info@consultoriatt.com

Podeu utilitzar el buscador per trobar l'article que necessiteu del blog.

Troba l'article que busques!!

26 d’abr. 2011

Alt risc d'incendis

Fa només uns dies, concretament el dia 15 de març, que hem entrat en període d'Alt Risc d'Incendi.

D'acord amb el Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals, han entrat en vigor les restriccions previstes al seu article 15 per al període comprès entre el 15 de març i el 15 d'octubre.

Per tant, en terrenys forestals siguin o no poblats d'espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta, i en el període comprès entre el 15 de març i el 15 d'octubre, resta prohibit:

  • Encendre foc per a qualsevol tipus d'activitat sigui quina sigui la seva finalitat. Especialment no es podrà:
    • Cremar rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria.
    • Fer focs d'esbarjo. Queda exclosa de la prohibició dintre de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel•les de les urbanitzacions la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d'obra amb mataguspires.
    • Fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura.
  • Llençar objectes encesos.
  • Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc.
  • Llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc. 
  • La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.
  • Realitzar qualsevol tipus de treball i/o activitat que pugui generar guspires i iniciar un incendi.

Tanmateix, el Departament de Medi Ambient pot concedir autoritzacions per realitzar activitats de les relacionades anteriorment, les quals seran comunicades al Departament de Governació.


Per obtenir l'autorització a què fa referència l'apartat anterior caldrà omplir el model de sol•licitud que ha preparat el Departament de Medi Ambient i adreçar-lo a l'Ajuntament, que el trametrà a l'Oficina comarcal de Medi Ambient que donarà, si s'escau, la corresponent autorització, en la qual s'establiran les mesures que s'han d'observar per tal d'evitar el perill d'incendi.

Models de sol·licituds;
Treballs apícoles
Imprès de sol.licitud d'autorització de fer foc per a la realització de treballs apícoles en qualsevol punt del territori forestal de Catalunya que consisteix a fer fum vora les arnes d'acord amb el Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s'estableixen mesures de prevenció d'incendis forestals.

Treballs forestals
Imprès per sol.licitar autorització per realitzar treballs forestals que generen restes vegetals en període d'alt risc d'incendi forestal, d'acord amb el decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s'estableixen mesures de prevenció d'incendis forestals.

Autorització per activitats amb risc d'incendi forestal
Imprès de sol·licitud d'autorització per fer foc en terrenys forestals de Catalunya i a la franja de 500 metres que els envolta, d'acord amb el Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s'estableixen mesures de prevenció d'incendis forestals.

D'altra banda, i per determinar el nivell de risc d'incendi i avaluar la idoneitat de l'execució dels treballs autoritzats, el departament manté el mapa del PLA ALFA on diariament es determina el risc d'incendi per comarca.

Mapa  PLA ALFA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí.