Objectius del Blog

AVÍS A SEGUIDORS;
Aquest blog deixa d'actualitzar-se aquest estiu del 2015 d'acord amb la creació d'una nova pàgina web on s'incorporen els articles existents i els nous que es vagin preparant.
En aquest nou blog trobareu més continguts i una distribució més neta i clara que permetrà trobar amb més facilitat el contingut que us pugui interessar.
La direcció plaautoproteccio.cat ja direcciona al nou blog.
Moltes gràcies


Comentaris, experiències, apunts, tot és benvingut per ajudar a completar aquesta eina informativa.

"L’autoprotecció és el conjunt de mesures (procediments, sistemes i organització) implantades en un determinat àmbit (edificis, instal·lacions, nuclis habitats, solars, activitats, centres, etc) exposat a una o a diverses situacions de risc, destinades a preveure, prevenir i controlar-ne el risc, donar resposta adequada a les emergències i garantir la integració d’aquestes actuacions a les del sistema públic."
font: gencat.cat


Podeu fer comentaris al peu de cada article o adreçar-los a la següent adreça electrònica;

info@consultoriatt.com

Podeu utilitzar el buscador per trobar l'article que necessiteu del blog.

Troba l'article que busques!!

14 d’abr. 2011

Xarxa SIPCAT. (I)

Font; gencat.cat
El Departament d'Interior, en el marc del projecte PISE (Plataforma integrada de seguretat i emergències) ha impulsant un pla global de les emergències per a Catalunya que no sols involucra la Generalitat, sinó també les administracions locals.
 
El programari SIPCAT parteix d'una aplicació informàtica de seu local ja desenvolupada que ha servit de base per a la construcció del sistema, amb tots els requeriments funcionals i tècnics necessaris per assolir l'objectiu i l'èxit de les accions d'implantació del projecte (programari de gestió integral) a les policies locals de Catalunya.
 
Les característiques principals d’aquest nou aplicatiu són:
  • Possibilitat de treballar indistintament en local o en remot segons es vulgui, sense necessitat de disposar de costosos servidors en les dependències municipals.
  • Funcionalitats avançades de gestió de la demanda (despatx) gestió i planificació d’activitats, gestió de recursos humans i materials, etc.
  • Quadre d’Indicadors de Gestió d’una policia local
  • Integració amb el Centre d’Emergències i Seguretat 112
  • Integració amb el SIP de Mossos d’Esquadra
  • Integració amb el Servei Català de Trànsit
  • Integració amb el nou GIS corporatiu
  • Capacitat d’integració de plataformes de mobilitat (PDA’s) i certificats digitals, tramitació digital, etc
Font; web de l'Ajuntament de Mataró
Què és el SIPCAT?
 
Es tracta d’un programari de gestió dissenyat per la Generalitat de Catalunya amb l’objecte d’optimitzar recursos i millorar l’eficiència i la gestió operativa dels cossos destinats a les emergències i a la seguretat.
 
El SIPCAT facilita la coordinació i l’intercanvi d’informació amb altres cossos i entitats administratives, mitjançant la connexió al sistema de comunicació de la xarxa Rescat i al 112.
A més, proporciona un sistema d’informació policial que permet planificar i orientar les polítiques de seguretat, i que facilita la prestació homogènia de serveis a la ciutadania en el conjunt del territori.


Avantatges del programari de gestió
 
L’adhesió al programari suposales següents avantatges perceptibles des de tres vessants:
 
. Vessant operativa: el desenvolupament del programari ha comptat amb la col·laboració de diferents policies locals per a què s’adapti a les necessitats operatives reals d’aquests cossos de seguretat. És un programa fet a mida en funció de l’anàlisi prèvia de necessitats detectades, tant a nivell d’actuació local com d’homogeneïtzació dels procediments i sistemes de tots els cossos que operen al país.
 
. Vessant tecnològica: permetrà disposar de totes les evolucions i adaptacions del programari, que es corresponen amb les tres fases de desenvolupament i les futures evolucions que es determinin.
 
. Vessant econòmica: l’adhesió i les futures versions del programari no suposen cap cost per a l’Ajuntament, i a més permet estalviar els imports de les quotes dels aplicatius actuals i les quotes de connexió al Sistema d’Informació Policial (bases de dades conjunta amb el Cos de Mossos d’Esquadra, on s’introdueixen totes les diligències penals), ja que aquesta comunicació es farà directament mitjançant el SIPCAT.
 

Principals funcionalitats
 
El nou programari té aplicacions i funcionalitats que es poden aplicar en els següents àmbits:

1. La gestió de serveis operatius i administració: inclou les activitats de la gestió operativa, com ara el registre d’entrades i la gestió de denúncies i actes d’intervenció, així com aquelles activitats associades a la gestió administrativa interna.
 
2. La direcció estratègica i planificació: el pla de seguretat, els plans operatius de seguretat, la carta de serveis, el quadre de comandament integral dels serveis de policia i les estadístiques d’activitat.
 
3. Les eines addicionals de suport operatiu: els serveis de gestió indirectes com ara la gestió de dipòsits, de grues i de l’espai públic.
 
4. L’administració del sistema: afecta a la gestió d’usuaris, la configuració de les plantilles, els informes, els llistats, entre d’altres.
 
5. La gestió del coneixement: en aquest apartat s’inclou tot allò que té relació amb la gestió del coneixement; per exemple: la normativa legal aplicable, els procediments normalitzats de treball de les policies locals, la intranet corporativa etc.
 
6. Altres instruments: s’inclou la compatibilitat per a la integració amb eines de mobility/pda, ora/parquímetres /pda, Catcert (certificació electrònica denúncies), Gesit (gestió electrònica de serveis i tràmits. També s’inclouen les connexions externes amb el sistema d’informació geogràfica corporativa, la integració amb el SIP i amb el 112.
 

Calendari d’implementació
 
El programari s’implanta habitualment en tres fases, que es corresponen amb les funcionalitats disponibles segons les versions de cada fase, les quals es detallen a continuació:
 
. Fase inicial: Programari local
. Fase intermèdia: Programari web.
. Fase definitiva: Programari web interconnectat. 
 
 
Requisits d’accés al SIPCAT
 
Per tal de fer efectiva la incorporació al SIPCAT, les policies locals han d’estar integrades prèviament a la xarxa RESCAT, que és la xarxa de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí.