Objectius del Blog

AVÍS A SEGUIDORS;
Aquest blog deixa d'actualitzar-se aquest estiu del 2015 d'acord amb la creació d'una nova pàgina web on s'incorporen els articles existents i els nous que es vagin preparant.
En aquest nou blog trobareu més continguts i una distribució més neta i clara que permetrà trobar amb més facilitat el contingut que us pugui interessar.
La direcció plaautoproteccio.cat ja direcciona al nou blog.
Moltes gràcies


Comentaris, experiències, apunts, tot és benvingut per ajudar a completar aquesta eina informativa.

"L’autoprotecció és el conjunt de mesures (procediments, sistemes i organització) implantades en un determinat àmbit (edificis, instal·lacions, nuclis habitats, solars, activitats, centres, etc) exposat a una o a diverses situacions de risc, destinades a preveure, prevenir i controlar-ne el risc, donar resposta adequada a les emergències i garantir la integració d’aquestes actuacions a les del sistema públic."
font: gencat.cat


Podeu fer comentaris al peu de cada article o adreçar-los a la següent adreça electrònica;

info@consultoriatt.com

Podeu utilitzar el buscador per trobar l'article que necessiteu del blog.

Troba l'article que busques!!

20 de jul. 2011

Informe de BOMBERS sobre l'incendi de l'ALT CAMP

20-07-2011 08.12
Bombers de la Generalitat han donat en fase de control l'incendi de l'Alt Camp

El foc hauria afectat 410 hectàrees de vegetació forestal, segons Agents Rurals
Protecció Civil ha desactivat la fase d’alerta del PLASEQCAT, però manté activada la fase d’alerta de l’INFOCAT

Aquesta matinada, al voltant de les 04.30 hores, els Bombers de la Generalitat han donat en fase de control l’incendi forestal que afecta des d’ahir a primera hora de la tarda la comarca de l’Alt Camp.

Durant tota la nit han estat treballant en les tasques d’extinció prop de 90 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, i a hores d’ara, ja s’han anat incorporant a les tasques d’extinció els mitjans aeris (2 helicòpters bombarders, 1 helicòpter de comandament i 2 avions de vigilància i atac).

Segons les últimes estimacions per part d’Agents Rurals, l’incendi hauria afectat 410 hectàrees de vegetació forestal. D’aquestes hectàrees, 241,2 corresponen al PEIN de les muntanyes de Prades. Els termes municipals afectats són: la Riba (275,77 Ha), Alcover (134,04 Ha) i Valls (0,32 Ha).

Pel què fa a les incidències en les comunicacions, continuen tallades les carreteres TV-7044 a la Riba i la C-14 entre Alcover i Vilaverd. Els desviaments de trànsit es fan per la carretera C-37, pel vehicles que venen d’Alcover, i per la B-240 pel vehicles que venen de Montblanc.

Destacar que, ja s’ha donat l’ordre per part de Bombers que es pugui restablir la circulació de trens de la línia d’Alta velocitat (AVE). No obstant això, continua la restricció de circulació de la línia convencional entre Montblanc i La Plana.

Les persones que ahir es van desallotjar de forma preventiva del polígon industrial d’Alcover han pogut tornar reprendre l’activitat amb normalitat. Així mateix, unes 15 persones de la urbanització Mas Gasol han passat la nit a habitatges de d’altres familiars i 15 a l’hotel d’Alcover. Així, el poliesportiu d’Alcover que l’ajuntament havia habilitat per atendre a totes les persones desallotjades no hi ha passat la nit cap persona. Per altra banda, els desallotjats dels refugis dels Massets i dels Almogàvers han passat la nit a la Farena.

La Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d’alerta del Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) i la prealerta del Pla d’Emergències Ferrocat per les incidències ferroviàries que encara hi ha a la zona. Però, s’ha desactivat la fase d’alerta del Pla d’emergències exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT), ja que l’incendi de l’Alt Camp està en fase de control i l’empresa Alcover Química SA es troba en zona segura. L’alerta del PLASEQCAT s’havia activat ahir de manera preventiva, a les 19.08 hores, malgrat que l’empresa no va patir cap afectació però es trobava dintre de la possible zona d’influència de l’incendi.

Pel que fa a l’incendi forestal d’Almacelles que va produir-se ahir a la tarda simultàniament a l’incendi forestal de l’Alt Camp, aquest està ja totalment controlat. Durant la nit han estat remullant la zona tres dotacions terrestres que continuaran a la zona per tal de poder donar per extingit totalment el perímetre afectat.


Cerdanyola del Vallès, 20 juliol de 2011
08.00 hores


Consultoria Tècnica Transversal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí.