Objectius del Blog

AVÍS A SEGUIDORS;
Aquest blog deixa d'actualitzar-se aquest estiu del 2015 d'acord amb la creació d'una nova pàgina web on s'incorporen els articles existents i els nous que es vagin preparant.
En aquest nou blog trobareu més continguts i una distribució més neta i clara que permetrà trobar amb més facilitat el contingut que us pugui interessar.
La direcció plaautoproteccio.cat ja direcciona al nou blog.
Moltes gràcies


Comentaris, experiències, apunts, tot és benvingut per ajudar a completar aquesta eina informativa.

"L’autoprotecció és el conjunt de mesures (procediments, sistemes i organització) implantades en un determinat àmbit (edificis, instal·lacions, nuclis habitats, solars, activitats, centres, etc) exposat a una o a diverses situacions de risc, destinades a preveure, prevenir i controlar-ne el risc, donar resposta adequada a les emergències i garantir la integració d’aquestes actuacions a les del sistema públic."
font: gencat.cat


Podeu fer comentaris al peu de cada article o adreçar-los a la següent adreça electrònica;

info@consultoriatt.com

Podeu utilitzar el buscador per trobar l'article que necessiteu del blog.

Troba l'article que busques!!

16 de set. 2011

Actualitat. Alta intensitat sismica a la illa del HIERRO durant l'últim mes.


15/09/2011
DIARIO DE AVISOS | Valverde
L'activitat sísmica de la illa del HIERRO arriba al Comitè Estatal de Coordinació de Protecció Civil per el Risc Volcànic.




Terratrèmols dels últims 10 dies a les Illes Canàries de magnitud igual o superior a 1.5;
La informació de terratrèmols de magnitud inferior es pot obtenir al
 Catàleg i butlletins sísmics.
font:IGN.


 mapa
Último terremoto Últim terratrèmol
Llistat de Terratrèmols dels últims dies a la zona


La directora general de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior, María Victoria Eugenia Sánchez, ha presidit la reunió del Comitè Estatal de Coordinació de Protecció Civil per al Risc Volcànic, que ha tingut lloc a la seu de la Direcció General de Protecció Civil i Emergències i en què s'ha analitzat l'activitat sísmica ocorreguda els últims mesos a l'illa d'El Hierro.

Durant la reunió, s'ha estudiat l'evolució de la sèrie sísmica a El Ferro i les capacitats existents en els plans de Coordinació i Suport davant els riscos volcànics al nostre país, segons una nota del Ministeri.

En relació amb la sèrie sísmica a El Hierro, els representants del Consell Superior d'Investigacions Científiques i l'Institut Geogràfic Nacional han informat de l'evolució d'aquest fenomen i de la seva possible evolució futura.

Des del punt de vista operatiu, els plans de Coordinació i Suport i totes les accions puguin correspondre a l'Administració General de l'Estat seran "complementàries" de les actuacions previstes en el Pla Especial de Protecció Civil i Atenció d'Emergències per Risc Volcànic de la Comunitat Autònoma de Canàries i de tot el que pogués definir i establir territorialment el Cabildo Insular del Ferro.

Les principals funcions d'este òrgan interministerial són, entre altres, coordinar les mesures per a la mobilització i aportació de tots els mitjans i recursos que, estant fora de l'àmbit territorial de la Generalitat de Catalunya, siguin necessaris per a l'atenció de qualsevol situació d'emergència , i realitzar estudis i propostes per al'elaboració del Projecte de pla estatal.

A més analitza l'organització i l'operativitat del pla estatal, així com el sistema de coordinació amb el Pla de Protecció Civil davant el Risc Volcànic de Canàries.



Registre gràfic dels terratrèmols ocurreguts a la illa del Hierro des del 19/07/2011 fins al 14/09/2011. 
font: IGN

http://www.01.ign.es/ign/resources/volcanologia/Eventos_HIERRO_2011.jpg 


Altres notes de premsa i fonts de notícies;

IGN. Vigilancia volcànica de les Illes Canàries.
IGN. Totes les dades de la sèrie sísmica del Hierro.
05/08/2011 - Nota de Premsa del Govern de Canaries
Fòrum - El Viaje de Libertad Hacia el 2012. Seguiment del cas.
29/07/2011 - Earth quake report. Article de premsa especialitzada.




Consultoria Tècnica Transversal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí.