Objectius del Blog

AVÍS A SEGUIDORS;
Aquest blog deixa d'actualitzar-se aquest estiu del 2015 d'acord amb la creació d'una nova pàgina web on s'incorporen els articles existents i els nous que es vagin preparant.
En aquest nou blog trobareu més continguts i una distribució més neta i clara que permetrà trobar amb més facilitat el contingut que us pugui interessar.
La direcció plaautoproteccio.cat ja direcciona al nou blog.
Moltes gràcies


Comentaris, experiències, apunts, tot és benvingut per ajudar a completar aquesta eina informativa.

"L’autoprotecció és el conjunt de mesures (procediments, sistemes i organització) implantades en un determinat àmbit (edificis, instal·lacions, nuclis habitats, solars, activitats, centres, etc) exposat a una o a diverses situacions de risc, destinades a preveure, prevenir i controlar-ne el risc, donar resposta adequada a les emergències i garantir la integració d’aquestes actuacions a les del sistema públic."
font: gencat.cat


Podeu fer comentaris al peu de cada article o adreçar-los a la següent adreça electrònica;

info@consultoriatt.com

Podeu utilitzar el buscador per trobar l'article que necessiteu del blog.

Troba l'article que busques!!

21 de nov. 2011

Dubtes en l'aplicació del decret 82/2010

Al llarg de diferents converses amb personal de la DGPC hem recollit una sèrie de preguntes i respostes de diferents àmbits que creiem que poden ser del vostre interès.

HERMES  a l'àmbit MUNICIPAL;
1 - pregunta - Qui haurà d'avaluar i informar els PAU's d'activitats, centres o instal·lacions de titularitat municipal i de nivell local (annex 1.C)? La plataforma què preveu?
- resposta - L'HERMES està preparat per aquests casos i permet el "tot-ú", és a dir; permet que el tècnic que signa el PAU pugui ser alhora el tècnic responsable i també el tècnic que informà el PAU.

2 - p - Tècnic municipal equival a tècnic competent?
- r - Sí, però previament l'Ajuntament ha de comunicar a la DGPC quins tècnics disposa el municipi i per quines tasques, així se'ls pot autoritzar uns papers o uns altres a la plataforma.

MULTIPROPIETAT
1 - p - En un cas d'activitats dutes a terme a casa d'altri, qui ha de fer el PAU, el titular de l'edifici, l'arrendatari o l'explotador del local? - r - L'HERMES permet qualsevol d'aquests casos, és a dir, la DGPC enten que cada cas és únic i per això no pot generalitzar. Així doncs els titulars que conflueixen hauran de pactar-ho entre ells.
2 - p - Si el titular és públic i el promotor privat? - r - Idem.
3 - p - Si l'establiment permet la organització de diferents actes i per diferents promotors? - r - Es plantejen 2 opcions; el titular de l'establiment pot preparar un PAU que consideri totes les activitats a fer o, d'altra banda, es permet que cadascún dels titulars deles activitats preparin un PAU propi. Cal recordar que, d'acord amb el punt 1 de l'article 4 del Decret 82/2010 " (...) les persones titulars de les activitats i els centres inclosos dins de l’àmbit d’aplicació d’aquest Decret resten sotmeses a les obligacions següents (...) elaborar el pla d’autoprotecció corresponent a l’activitat (...)"

Modificacions al CATÀLEG (malgrat provenir de fonts informades, aquestes respostes no són oficials, contrasteu amb la DGPC cada cas)
1 - p - Hi ha prevista una modificació del catàleg, per tant del Decret? - r - Si, però en desconeixem l'abast i els terminis d'implantació.
2 - p - Totes les cases de colònies estan afectades pel Decret? - r - No; només les ubicades en terrenys forestals.  
3 - p - Totes les cases de turisme rural estan afectades pel Decret? - r - No; només les ubicades en terrenys forestals i amb capacitat per més de 20 persones.
4 - p - Totes les curses esportives estan afectades pel Decret? - r - No; a priori només les curses a motor, però també les altres en funció dels aforaments (d'acord a l'epígraf referent a activitats recreatives a l'aire lliure en espais tancats o no tancats).
5 - p - Com aplica al decret a les activitats de residus perillosos? - r - En la modificació es determinaran llindars en funció dels continguts de productes i/o residus emmagatzemats. Mentrestant aplica a totes aquelles activitats que disposen de qualsevol dels materials regulats per les ITC APQ i supera el llindar previst als annexes del decret.




Consultoria Tècnica Transversal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí.