Objectius del Blog

AVÍS A SEGUIDORS;
Aquest blog deixa d'actualitzar-se aquest estiu del 2015 d'acord amb la creació d'una nova pàgina web on s'incorporen els articles existents i els nous que es vagin preparant.
En aquest nou blog trobareu més continguts i una distribució més neta i clara que permetrà trobar amb més facilitat el contingut que us pugui interessar.
La direcció plaautoproteccio.cat ja direcciona al nou blog.
Moltes gràcies


Comentaris, experiències, apunts, tot és benvingut per ajudar a completar aquesta eina informativa.

"L’autoprotecció és el conjunt de mesures (procediments, sistemes i organització) implantades en un determinat àmbit (edificis, instal·lacions, nuclis habitats, solars, activitats, centres, etc) exposat a una o a diverses situacions de risc, destinades a preveure, prevenir i controlar-ne el risc, donar resposta adequada a les emergències i garantir la integració d’aquestes actuacions a les del sistema públic."
font: gencat.cat


Podeu fer comentaris al peu de cada article o adreçar-los a la següent adreça electrònica;

info@consultoriatt.com

Podeu utilitzar el buscador per trobar l'article que necessiteu del blog.

Troba l'article que busques!!

24 de nov. 2011

L'amenaça que ve del mar. Tsunamis al sud d'Europa.




La Universitat de Cantabria, dins del marc de l'Institut d'Hidràulica, acull aquests dies (del 22 a l 24) la reunió anual de la UNESCO en matèria de Tsunamis.


L'objectiu d'aquest event científic és el de coordinar el sistema d'alerta precoç i mitigació de tsunamis en el Norest Atlàntic, el Mediterrani i els mars adjuacents.

A aquesta reunió han assitit comissions de més de 40 països i han participat més de 80 representants, la majoria d'ells científics (geòlegs, físics, sismòlegs, enginyers o experts en instrumentació, comunicacions i riscos naturals) i gestors de protecció civil, també administracions centrals, regionals i locals així com comissaris de la Unió Europea encarregats de la gestió i finançament de projectes de recerca europeus relacionats amb riscos naturals.


Les conclusions d'aquesta reunió han estat (des del nostre punt de vista geogràfic) que no estem preparats per afrontar una emergència d'aquesta índole malgrat que ja funcioni el sistema d'alerta precoç i mitigació de tsunamis ja que, d'haver-hi un avís, no hi ha ni els recursos ni la cultura per fr-hi front.




 font; How Tsunamis Work by , and



Completeu la informació amb els enllaços següents;


Nota de premsa de la Universitat de Cantabria, 23/11/2011

Article publicat al diari elmundo.es el 31/10/2010 on es presenta el primer estudi de riscos per tsunami a España presentat per Mauricio González. No us perdeu el vídeo amb les modelitzacions.
¿Podria haber un tsunami en España? Article publicat per Luis de Luque, geòlog a la Fundación Conjunto Paleontológico de Teruel. publicvat al Heraldo.es el dia 15/03/2011.

En motiu del malaurada trajedia al Japó es publicava aquest reportatge que, signat per Rafael Mendez en data 10/04/2011 i publicat al diari El Pais, relatava l'impacte a la costa andalusa de les conseqüències del Terratrèmol de Lisboa l'any 1755 en el marc d'una reflexió sobre la possiblitat de que la costa de la península ibèrica pugui patir tsunamis.



Japan Tsunami 




Consultoria Tècnica Transversal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí.