Objectius del Blog

AVÍS A SEGUIDORS;
Aquest blog deixa d'actualitzar-se aquest estiu del 2015 d'acord amb la creació d'una nova pàgina web on s'incorporen els articles existents i els nous que es vagin preparant.
En aquest nou blog trobareu més continguts i una distribució més neta i clara que permetrà trobar amb més facilitat el contingut que us pugui interessar.
La direcció plaautoproteccio.cat ja direcciona al nou blog.
Moltes gràcies


Comentaris, experiències, apunts, tot és benvingut per ajudar a completar aquesta eina informativa.

"L’autoprotecció és el conjunt de mesures (procediments, sistemes i organització) implantades en un determinat àmbit (edificis, instal·lacions, nuclis habitats, solars, activitats, centres, etc) exposat a una o a diverses situacions de risc, destinades a preveure, prevenir i controlar-ne el risc, donar resposta adequada a les emergències i garantir la integració d’aquestes actuacions a les del sistema públic."
font: gencat.cat


Podeu fer comentaris al peu de cada article o adreçar-los a la següent adreça electrònica;

info@consultoriatt.com

Podeu utilitzar el buscador per trobar l'article que necessiteu del blog.

Troba l'article que busques!!

5 de jul. 2012

Escola d'Estiu de l'ISPC. (I)


El proper dilluns 9 de juliol, a les 09.00 hores, a la sala d’actes de l’ISPC tindrà lloc la inauguració de la 2a Escola d’Estiu que organitza l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), del 9 al 12 de juliol, sota el títol “L’espai públic i la seguretat”. Per poder-hi assistir cal confirmar l'assistència d'acord amb la invitació que s'hagi rebut del departament d'interior.


La inscripció als cursos finanlitza avui dia 05/07/2012.
 

Us completem el post amb la nota de premsa publicada ahir al web del Departament d'Interior.

"

L'Escola d'Estiu de l'ISPC analitza l'ús i la seguretat de l'espai públic


  • Les jornades tindran lloc del 9 al 12 de juliol a la seu de l’ISPC a Mollet del Vallès
La segona edició de l’Escola d’Estiu de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) abordarà des de diferents vessants l’ús de l’espai públic i la seva seguretat. La primera jornada de l’Escola d’Estiu, que inaugurarà el conseller d’Interior, Felip Puig, reflexionarà des d’una perspectiva general el paper de l’espai públic en la societat i les diferents visions existents per a la seva gestió, tant des del punt de vista de l’ús com del de la seguretat.
 
A continuació, s’analitzaran amb profunditat aspectes més concrets, tenint en compte les característiques socials i culturals de Catalunya: la utilització de l’espai públic en l’àmbit del lleure, com a espai de reivindicacions festives, socials o polítiques; s’analitzaran els aspectes normatius que en regulen l’ús, i els abusos que s’hi produeixen, en forma d’incivisme, de vandalisme, o d’activitats il·lícites. També es tindran en compte els nous usos que sorgeixen en diferents espais, tant en zones urbanes com en espais naturals. 
 
L’objectiu de les jornades és fer una anàlisi des d’una perspectiva integral de la seguretat, és a dir, des del punt de vista de la seguretat ciutadana, de la seguretat física de les persones i de les infraestructures, o des de la col·laboració entre els diferents operadors que hi intervenen, ja siguin del sector públic o privat.
 
Les jornades comptaran amb la presència de destacats especialistes i professionals implicats en la gestió de l’espai públic, com ara responsables polítics de l’Administració pública i de la justícia, directius d’actes i d'esdeveniments de diferent temàtica, catedràtics d’universitats, comandaments del Cos de Mossos d’Esquadra i de les policies locals de Catalunya, entre d’altres.
 
L’Escola, que se celebrarà la segona setmana de juliol a les instal·lacions de l’Institut, s’adreça a tota la ciutadania i, en especial, als membres dels operadors públics i privats del sistema de seguretat, i tècnics i professionals especialistes de diferents àmbits funcionals, entre d’altres, amb l’objectiu de crear un espai de formació, de debat i de reflexió en l’àmbit de la seguretat a Catalunya.
 
L’ISPC, com a centre de creació i transferència del coneixement del sistema de seguretat pública de Catalunya té, entre les seves finalitats, promocionar l’estudi i la recerca en l’àmbit de la seguretat. Amb l’organització de l’Escola d’Estiu, l’Institut de Seguretat Pública vol aprofundir en el coneixement de determinats aspectes del sistema públic de seguretat, difondre els pilars i els valors de servei que el sustenten i generar sinèrgies entre els diferents operadors, així com potenciar la creació de xarxes estables de col·laboració entre professionals.
 
La primera edició, sota l’epígraf ‘El sistema públic de seguretat: un servei a les persones’, va reunir durant cinc dies 100 ponents i més de 400 professionals, entre membres dels operadors públics i privats del sistema de seguretat, i tècnics i especialistes de diferents àmbits funcionals.
"





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí.