Objectius del Blog

AVÍS A SEGUIDORS;
Aquest blog deixa d'actualitzar-se aquest estiu del 2015 d'acord amb la creació d'una nova pàgina web on s'incorporen els articles existents i els nous que es vagin preparant.
En aquest nou blog trobareu més continguts i una distribució més neta i clara que permetrà trobar amb més facilitat el contingut que us pugui interessar.
La direcció plaautoproteccio.cat ja direcciona al nou blog.
Moltes gràcies


Comentaris, experiències, apunts, tot és benvingut per ajudar a completar aquesta eina informativa.

"L’autoprotecció és el conjunt de mesures (procediments, sistemes i organització) implantades en un determinat àmbit (edificis, instal·lacions, nuclis habitats, solars, activitats, centres, etc) exposat a una o a diverses situacions de risc, destinades a preveure, prevenir i controlar-ne el risc, donar resposta adequada a les emergències i garantir la integració d’aquestes actuacions a les del sistema públic."
font: gencat.cat


Podeu fer comentaris al peu de cada article o adreçar-los a la següent adreça electrònica;

info@consultoriatt.com

Podeu utilitzar el buscador per trobar l'article que necessiteu del blog.

Troba l'article que busques!!

7 de gen. 2011

Actualitat; Exigències Municipals en emergències

Amb la creació del MPCC (mapa de protecció civil de Catalunya) s'ha obert la caixa dels trons Catalans de Protecció Civil .

Aquesta cartografia identifica l'existència de riscos naturals i tecnològics sobre cada municipi i la obligació o recomanció d'elaborar el corresponent Pla d'Actuació d'acord amb el PLA Territorial desenvolupat pel Govern de Catalunya. De fet, és obligació bàsica de l'Administració Pública vetllar per la seguretat de la població (article 3 "finalitats" de la llei 4/1997 de protecció civil de Catalunya) així com informar a la població dels riscos col·lectius greus que els poden afectar i de les mesures públiques per a afrontar-los (article 4 "dret d'informació" de la llei 4/1997 de protecció civil de Catalunya).

Entre la informació continguda en aquesta cartografia de protecció civil i amb la identificació de riscos, s'hi incorpora la vulnerabilitat del municipi (segons volum de població, si el municipi és turistic o no, ... etc) i si el municipi ha desenvolupat i implantat el corresponent PLA d'ACTUACIÓ MUNICIPAL segons les conclusions del PLA TERRITORIAL CORRESPONENT.

Fins aquí molt correcte, hem vist que l'administració ha de vetllar per les persones afectades per riscos col·lectius així com informar-los de la seva existència i de les mesures previstes per minimitzar-ne les conseqüències però, cal publicar, publicitar i incitar a la societat a presentar-se al seu Ajuntament per exigir la implantació d'un pla d'emergència?

Així doncs, navegant per internet he trobat la web e112puntcat on literalment es pot llegir "(...) Potser és una bona idea preguntar al teu Ajuntament si compleix amb aquesta obligació (...)".

Crec que és bo reflexionar-hi,...

Segons les dades per l'any 2009 d'IDESCAT, a Catalunya tenim 946 municipis amb 7,475,420 habitants, i d'aquests, el 63% de municipis no superen els 2000 habitants amb un promig de 600 habitants per cadascun d'aquests municipis.

Amb aquestes dades, i considerant els pressupostos municipals d'aquests Ajuntaments, quants d'ells poden fer front a les despeses que demana el desevolupament i implantació d'un, de dos, tres o més plans d'actuació municipal? Tenen altres despeses? Quines prioritats tenen?

Anualment, les administracions supramunicipals subvencionen activitats de protecció civil, en concret, l'any 2009 la Generalitat de Catalunya va publicar subvencions per la redacció i implantació de plans, formació de personal i adquisició d'equips per a la protecció civil. Per a cadascun dels municipis que la varen sol·licitar els adjudicaren 1125 euros. Amb aquests recursos, quina actuació es pot dur a terme?



Enllaços;

Llei 4/1997 de Protecció Civil de Catalunya
e112puntcat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí.