Objectius del Blog

AVÍS A SEGUIDORS;
Aquest blog deixa d'actualitzar-se aquest estiu del 2015 d'acord amb la creació d'una nova pàgina web on s'incorporen els articles existents i els nous que es vagin preparant.
En aquest nou blog trobareu més continguts i una distribució més neta i clara que permetrà trobar amb més facilitat el contingut que us pugui interessar.
La direcció plaautoproteccio.cat ja direcciona al nou blog.
Moltes gràcies


Comentaris, experiències, apunts, tot és benvingut per ajudar a completar aquesta eina informativa.

"L’autoprotecció és el conjunt de mesures (procediments, sistemes i organització) implantades en un determinat àmbit (edificis, instal·lacions, nuclis habitats, solars, activitats, centres, etc) exposat a una o a diverses situacions de risc, destinades a preveure, prevenir i controlar-ne el risc, donar resposta adequada a les emergències i garantir la integració d’aquestes actuacions a les del sistema públic."
font: gencat.cat


Podeu fer comentaris al peu de cada article o adreçar-los a la següent adreça electrònica;

info@consultoriatt.com

Podeu utilitzar el buscador per trobar l'article que necessiteu del blog.

Troba l'article que busques!!

5 de gen. 2011

Mapa de Protecció Civil de Catalunya

Adreça;
http://taure.icc.cat/pcivil/page.jsp

Photobucket

PLASEQCAT. Detall de la ubicació i abast de les sirenes d'emergència instal·lades al municipi de Sant Celoni.

                                                                                                                                    
Marc Legal;
Llei 4/1997 de Protecció Civil de Catalunya.

Article 12: El Mapa de protecció civil
  1. El Govern ha d'elaborar i aprovar el Mapa de protecció civil de Catalunya, en un termini de dos anys des de l'entrada en vigor d'aquesta Llei. El Mapa és el conjunt de mapes temàtics en què es posen de manifest les diferents zones territorials en les quals és present cada risc.
  2. El Mapa de protecció civil de Catalunya s'elabora amb els antecedents i els estudis que fan els òrgans competents de les diverses administracions per a cada risc.
  3. El Mapa ha d'ésser revisat periòdicament pel Departament de Governació. Anualment, se n'ha de donar informació al Parlament.

                                                                                                                                    

D'acord a la Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya i en el context específic de l'actuació de previsió del risc (articles 4 i 12), la Direcció General de Protecció Civil, ha desenvolupat el Mapa de Protecció Civil de Catalunya, i n'exerceix el seu impuls, manteniment i actualització.


El Mapa de Protecció Civil de Catalunya és una eina cartogràfica on es presenta la informació dels riscos de forma georeferenciada. El seu objectiu principal és la visió global dels riscos que poden afectar al territori de Catalunya i proporcionar aquesta informació a les diferents administracions públiques i als ciutadans en general. Per tant, el Mapa de Protecció Civil de Catalunya és un element estratègic de caràcter tècnic essencial per al desenvolupament del sistema de protecció civil català, ja que com a element compilador de la informació georeferenciada dels riscos de protecció civil, estableix les bases per al coneixement i difusió dels riscos de protecció civil a la societat.

Aplicació en el PAU;
D'acord amb l'annex II, continguts mínims pels plans d'autoprotecció, del Decret 82/2010 és necessària la identificació i avaluació dels riscos externs a l'activitat o centre. Amb aquesta cartografia la tasca de recerca de riscos externs s'agilitza ja que rapidament es pot disposar de la informació d'ubicació i abast d'aquest risc, amb el detall de les zones d'intervenció i alerta.

Així doncs aquesta representa una eina fonamental per l'elaboració d'un PAU.



Photobucket
PLASEQCAT. Detall de la ubicació de les indústries de risc i abast de les sirenes d'emergència instal·lades al municipi de Sant Celoni. A la Imatge, Químiques de Sant Celoni i Uquifa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí.