Objectius del Blog

AVÍS A SEGUIDORS;
Aquest blog deixa d'actualitzar-se aquest estiu del 2015 d'acord amb la creació d'una nova pàgina web on s'incorporen els articles existents i els nous que es vagin preparant.
En aquest nou blog trobareu més continguts i una distribució més neta i clara que permetrà trobar amb més facilitat el contingut que us pugui interessar.
La direcció plaautoproteccio.cat ja direcciona al nou blog.
Moltes gràcies


Comentaris, experiències, apunts, tot és benvingut per ajudar a completar aquesta eina informativa.

"L’autoprotecció és el conjunt de mesures (procediments, sistemes i organització) implantades en un determinat àmbit (edificis, instal·lacions, nuclis habitats, solars, activitats, centres, etc) exposat a una o a diverses situacions de risc, destinades a preveure, prevenir i controlar-ne el risc, donar resposta adequada a les emergències i garantir la integració d’aquestes actuacions a les del sistema públic."
font: gencat.cat


Podeu fer comentaris al peu de cada article o adreçar-los a la següent adreça electrònica;

info@consultoriatt.com

Podeu utilitzar el buscador per trobar l'article que necessiteu del blog.

Troba l'article que busques!!

9 de gen. 2011

Actualitat; reallotjament del Barri de l'Estació de Sallent.

17-dic-2010 10:27:37

El procés de reallotjament de les famílies del barri de l'Estació de Sallent arriba pràcticament a la fi

La Generalitat ha atès totes les sol·licituds dels afectats que van optar per acollir-se a les mesures compensatòries proposades en els acords de 2005 i 2009.
En 6 anys s’haurà solucionat la problemàtica d’uns 800 ciutadans residents en un barri amb risc d’enfonsament del sòl detectat fa 13 anys.
Fins ara, el procés de reallotjament d’aquestes famílies ha suposat una inversió de 60 milions d’euros.


La secretària d’Habitatge en funcions, Carme Trilla, acompanyada del regidor dels serveis socials de l’Ajuntament de Sallent, han lliurat avui 33 habitatges de la promoció de la fàbrica Nova, destinada al reallotjament dels veïns del barri de l’Estació, afectat per un problema de progressiu enfonsament del sòl. Aquest és un dels darrers capítols d’un procés de reallotjament que va començar ara fa sis anys. Avui dia, el Departament de Medi Ambient i Habitatge ha atès totes les sol·licituds de les famílies que han optat per acollir-se a les mesures compensatòries proposades en els acords del 2005 i 2009, solucionant de manera definitiva una problemàtica detectada fa 13 anys.


La millor solució per cadascun dels casos

Durant sis anys de negociacions, la Generalitat ha signat acords de compensació amb el 95% dels veïns afectats. És a dir, dels 405 immobles que hauran de ser enderrocats, se n’ha acordat la compensació de 373, equivalents a 147 habitatges plurifamiliars,133 habitatges unifamiliars, 40 solars, 46 locals/garatges, 6 establiments mercantils i 1 traster. Pel que fa als 32 immobles pendents de ser compensats (20 habitatges unifamiliars, 10 habitatges plurifamiliars i 2 solars), la previsió és que 13 famílies formalitzin els seus contractes d’indemnització en els propers mesos. La resta són afectats desconeguts, amb els quals ha estat impossible contactar o bé no han volgut acollir-se als acords.

Aquesta operació ha suposat una inversió de 60 milions d’euros en concepte de compensacions a les famílies que han hagut de marxar de casa seva pels moviments de subsòl cada vegada més accelerats que han provocat problemes estructurals als edificis. D’aquesta manera s’haurà solucionat la problemàtica de 322 famílies (aproximadament 800 persones) residents en aquest barri.

La promoció de la fàbrica Nova

La promoció de la fàbrica Nova consta de 93 habitatges amb protecció oficial de venda i està situada a l’illa limitada pels carrers de la Verge del Pilar, del Pal, del Camp de la Bota i de Miquel Martí i Pol del sector de la fàbrica Nova. Avui s’han lliurat 33 d’aquests pisos, reservats per a les persones afectades pel procés de reallotjament del barri de l’Estació. Properament s’obriran noves convocatòries per adjudicar la resta d’habitatges, en què hi podran participar tots els ciutadans que compleixin amb els requisits de la convocatòria.

Es tracta de dos edificis plurifamiliars de 69 i 24 habitatges respectivament, distribuïts en planta baixa més tres plantes pis. 76 dels habitatges tenen tres dormitoris i 17 en tenen dos. La superfície útil dels pisos oscil·la entre els 50 m2 i els 70 m2. Tres dels habitatges estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. La promoció compta amb 12 locals comercials i un aparcament de 93 places.

L’obra està basada en un projecte de l’arquitecte Enric Massana. Les instal·lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i plaques d’aprofitament de l’energia solar per produir aigua calenta sanitària.

El barri de l’Estació

El barri de l’Estació de Sallent està situat sobre els límits d’explotació de l’antiga mina Enrique, que es va començar a explotar l’any 1932 i que entre el 1976 i el 1977 es va abandonar.

L’any 1997 es van detectar unes esquerdes als edificis del barri per la qual cosa es van començar a fer treballs per esbrinar les causes dels moviments de terra i per avaluar-ne l’extensió i la possible evolució. Els treballs van detectar uns moviments progressius del subsòl amb la consegüent afectació als habitatges. Davant d’aquesta situació de risc, es van prendre mesures de vigilància dels moviments del terreny i dels habitatges i es va elaborar un pla d’emergències.

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sallent van redactar el Pla d’actuació d’emergències per risc de subsidències en el barri de l’Estació, a Sallent, el qual s’emmarca dins del Pla de protecció civil de Catalunya, per fer front a aquesta situació de risc. El Pla va ser aprovat pel Ple de l’Ajuntament de Sallent el 9 de desembre de 2005 i homologat per la Comissió de Protecció Civil el 16 de febrer de 2006. La seva modificació va ser aprovada pel Ple de l’Ajuntament el 9 de gener de 2009 i aprovada per la Comissió de Protecció Civil el 30 de maig de 2009.

Paral·lelament, es va dur a terme una campanya d’informació a la població per donar a conèixer el Pla als veïns que en podien estar afectats i informar-los de les mesures de protecció més adequades en cas d’activació del Pla. La campanya informativa també es va estendre als responsables del Pla i a tots els grups operatius actuants, així com als mitjans de comunicació de la zona.

D’altra banda, l’Institut Geològic i la UPC, per encàrrec de la Generalitat, han anat fent mesuraments i controls exhaustius dels diversos sistemes de control i seguiment del barri, tant des del punt de vista del subsòl com de l’afectació dels habitatges.

font; gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí.