Objectius del Blog

AVÍS A SEGUIDORS;
Aquest blog deixa d'actualitzar-se aquest estiu del 2015 d'acord amb la creació d'una nova pàgina web on s'incorporen els articles existents i els nous que es vagin preparant.
En aquest nou blog trobareu més continguts i una distribució més neta i clara que permetrà trobar amb més facilitat el contingut que us pugui interessar.
La direcció plaautoproteccio.cat ja direcciona al nou blog.
Moltes gràcies


Comentaris, experiències, apunts, tot és benvingut per ajudar a completar aquesta eina informativa.

"L’autoprotecció és el conjunt de mesures (procediments, sistemes i organització) implantades en un determinat àmbit (edificis, instal·lacions, nuclis habitats, solars, activitats, centres, etc) exposat a una o a diverses situacions de risc, destinades a preveure, prevenir i controlar-ne el risc, donar resposta adequada a les emergències i garantir la integració d’aquestes actuacions a les del sistema públic."
font: gencat.cat


Podeu fer comentaris al peu de cada article o adreçar-los a la següent adreça electrònica;

info@consultoriatt.com

Podeu utilitzar el buscador per trobar l'article que necessiteu del blog.

Troba l'article que busques!!

9 de gen. 2011

Protocols d'emergències

Pels casos en que s'ha detectat un risc col·lectiu i no cobert pels PLANS ESPECIALS, el DIRIP ha generat una sèrie de protocols d'actuació d'acord amb el que el pla PROCICAT preveu.

Aquests protocols (o procediments) són els següents;



Pemont (PROCEDIMENT DE RESPOSTA DAVANT D'EMERGÈNCIES A MONTSERRAT);
Eina concebuda per la gestió d'emergències que es puguin produir a la Montanya de Montserrat, especialment al recinte visitable però també a la seva zona d'influència.

Degut al gran interès religiós, cultural, natural, paisatgístic i esportiu de la Montanya, aquest és un enclavament turístic molt important amb una gran afluència diaria de visitants (alta vulnerabilitat). D'altra banda, les característiques naturals de l'indret fan que es tracti d'una zona on tenen incidència diferents riscs, tant naturals (incendis forestals, esllaviçades, avingudes torrencials, ...) com riscs tecnològics i antròpics (associats a les instal·lacions del monestir i a la gran presència de visitants) resuiltant en un indret amb un grau important de risc.
Document principal
Enllaços

Pla d'Actuació del PROCICAT per Emergències de Risc de Subsidències al Barri de l'Estació (Sallent).
Eina concebuda per la gestió d'emergències que es puguin produir per efectes de subsidència al barri de l'Estació de Sallent (Bages). El municipi disposa també d'un Pla específic municipal que concreta i completa el procediment del PROCICAT.
La ubicació dels asentaments en part del barri de l'Estació de Sallent, generats per l'existència al subsòl de l'antiga mina Enrique, significa una alta vulnerabilitat per l'afectació que pot produir sobre els habitants del barri.
D'altra banda, els moviments continus que el barri va patint constantment fa que el perill es mantingui en un grau elevat.
Cartografia de la subsidència
EL RISC D’ESFONDRAMENTS I SUBSIDÈNCIES A CATALUNYA. Informe de Ramon Copons.



Emergències per episodis de contaminació a l'Ebre aigües avall de l'embassament de Flix.
Aquest és un Pla d'abast temporal limitat, és a dir, és un Pla d'aplicació només durant les obres de descontaminació química del fons de l'embassament de FLIX.
La identificació d'aquests substrats de matèries químiques ha posat de manifest la necessitat de la seva retirada per evitar futures contaminacions de l'Ebre aigües avall i l'afectació de la població ja que les aigües de l'Ebre són aprofitades pel comsum de boca (alta vulnerabilitat). Donat que els treballs d'eliminació d'aquest materials poden donar lloc també a la contaminació de l'Ebre (alta perillositat) s'ha desenvolupat aquest protocol.


Document principal

Pla d'Actuació del Procicat per Pandèmies
A efectes de la protecció Civil, una pandèmia suposa una elevada demanda dels serveis sanitaris i una alarma social que pot generar efectes concatenats que poden fer arribar al límit de funcionament de les activitats econòmiques i empresarials (alta vulnerabilitat per una alta probabilitat d'afectació a la població i una llarga exposició).
Així doncs aquest pla està disenyat per gestionar emergències associades a qualsevol pandèmia que pugui afectar Catalunya però donat el context en el que s'ha elaborat, actualment només contempla el risc per a la gripA (H1N1) 2009.
Pla, versió 2006
Pla, versió novembre 2009

Pla d'Actuació del PROCICAT per Emergències en el transport de viatgers per ferrocarril.
Pla desenvolpat per la gestió d'emergències que es puguin produir en l'àmbit del transport convencional de passatgers per ferrocarril.
Aquest pla abasta les línies de metro, els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, les línies de la renfe, adif i les línies de rodalies. Per altra banda, aquest pla no contempla el tramvia urbà, els telefèrics, els aèris i els telecabines.
Enllaç a la nota de premsa del dimarts dia 23 de febrer de 2010 on es publicita l'aprovació del Pla.



Emergències de persones sordes;
Les persones sordes tenen dues opcions alternatives per demanar ajuda d'emergència. La primera és un document de fax on es pot indicar, assenyalant el dibuix concret, de quin tipus d'emergència es tracta.
FAX: 900 500 112
L'altra opció és avisar mitjançant un missatge curt de text del mòbil (SMS). Una guia de butxaca n'explica el llenguatge amb dibuixos explicatius.
SMS 679 436 200

Seqtaxi;
El telèfon d'emergències 112 disposa d'una plataforma tecnològica que connecta els taxis amb la policia. Aquest sistema permet fer el seguiment de la posició dels taxis i escoltar què passa a l'interior del vehicle. El Seqtaxi, el gestionen Localret i l'Institut Metropolità del Taxi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí.