Objectius del Blog

AVÍS A SEGUIDORS;
Aquest blog deixa d'actualitzar-se aquest estiu del 2015 d'acord amb la creació d'una nova pàgina web on s'incorporen els articles existents i els nous que es vagin preparant.
En aquest nou blog trobareu més continguts i una distribució més neta i clara que permetrà trobar amb més facilitat el contingut que us pugui interessar.
La direcció plaautoproteccio.cat ja direcciona al nou blog.
Moltes gràcies


Comentaris, experiències, apunts, tot és benvingut per ajudar a completar aquesta eina informativa.

"L’autoprotecció és el conjunt de mesures (procediments, sistemes i organització) implantades en un determinat àmbit (edificis, instal·lacions, nuclis habitats, solars, activitats, centres, etc) exposat a una o a diverses situacions de risc, destinades a preveure, prevenir i controlar-ne el risc, donar resposta adequada a les emergències i garantir la integració d’aquestes actuacions a les del sistema públic."
font: gencat.cat


Podeu fer comentaris al peu de cada article o adreçar-los a la següent adreça electrònica;

info@consultoriatt.com

Podeu utilitzar el buscador per trobar l'article que necessiteu del blog.

Troba l'article que busques!!

8 de gen. 2011

Tècnics competents per elaborar un PAU

Segons l'article 17 del decret hi ha tres camins per la acreditació del personal tècnic competent per elaborar plans d’autoprotecció;
  1. Acreditació d’experiència suficient en l’elaboració de plans d’autoprotecció.
  2. Superació de cursos de formació per elaborar plans d’autoprotecció.
  3. Superació d’un examen lliure alternatiu al curs per demostrar els coneixements en l’elaboració de plans d’autoprotecció. 
Acreditació d'experiència;
  • Titulació universitària + experiència acreditada en elaborar PAU Annex IC:
    • Acreditació, mitjançant certificats emesos pels corresponents ajuntaments o, si escau, col·legis professionals, que ha elaborat per compte propi o aliè, un mínim de 3 plans de protecció civil d’àmbit local o plans d’autoprotecció d’activitats i centres d’interès per a la protecció civil local.
  • Titulació universitària + experiència acreditada en elaborar PAU Annex IA/IB:
    • Acreditar que s’han elaborat un mínim de 3 plans d’autoprotecció d’activitats de l’interès per a la protecció civil de Catalunya. Aquesta acreditació es farà a través del col·legi professional corresponent o a través de certificats emesos per les persones titulars de les activitats per les quals han estat elaborats els plans d’autoprotecció o bé emesos per la persona titular de l’activitat, organisme o administració per la qual els han elaborat.

Formació;
  1. Elaboració de PAUs per activitats incloses a l'Annex IC    -    CURS DE FORMACIÓ BÀSICA (132 hores).
Titulació Universitària i la superació d'un curs de formació bàsica de 132 hores (117 teòriques i 15 pràctiques ) per elaborar plans d’autoprotecció de les activitats i centres d’interès per a la protecció civil local. El contingut del qual es descriu a l’annex I de l’Ordre sobre el procediment d’acreditació del personal tècnic competent per a l’elaboració de plans d’autoprotecció en l’àmbit de la protecció civil local.
  1. Elaboració de PAUs per activitats incloses a l'Annex IA    -    Acreditació per elaborar PAU d'interès local + CURS SUPERIOR (212 hores).
  2. Elaboració de PAUs per activitats que, per resolució del DGPC, compleixen els criteris de l’annex IB   -    Acreditació per elaborar PAU d'interès local + CURS SUPERIOR (212 hores).

Personal amb titulació universitària que ha estat acreditat per elaborar plans d’autoprotecció d’interès per a la protecció civil local. Aquest personal haurà de realitzar el curs de formació superior per elaborar plans d’autoprotecció d’interès per a la protecció civil de Catalunya de 75 hores (45 teòriques i 30 pràctiques).

Examen lliure;
De forma alternativa a la realització del curs, aquest personal pot optar per realitzar un examen per demostrar els seus coneixements.

Les competències mínimes que cal assolir en el curs de formació superior, es llisten a l’annex II de la citada Ordre.
Aqujests exàmens constaran d’un test de coneixements i del desenvolupament d’un exercici pràctic.

Normativa de desenvolupament;
  1. Ordre IRP/516/2010, de 8 de novembre, sobre el procediment d’acreditació del personal tècnic competent per a l’elaboració de plans d’autoprotecció en l’àmbit de protecció civil (DOGC 5753 de 11.11.2010).
  2. Resolució de 8 de novembre de 2010 de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya que detalla els criteris d'avaluació del curs de formació basica per a tècnics de protecció civil.



Sol·liciti una visita tècnica, li farem la proposta més adequada a la seva activitat.
Contacti amb nosaltres a info@consultoriatt.com.


Disposem de tècnics competents i acreditats d'acord amb l'Ordre IRP/516/2010 i l'article 17 del Decret 82/2010.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí.