Objectius del Blog

AVÍS A SEGUIDORS;
Aquest blog deixa d'actualitzar-se aquest estiu del 2015 d'acord amb la creació d'una nova pàgina web on s'incorporen els articles existents i els nous que es vagin preparant.
En aquest nou blog trobareu més continguts i una distribució més neta i clara que permetrà trobar amb més facilitat el contingut que us pugui interessar.
La direcció plaautoproteccio.cat ja direcciona al nou blog.
Moltes gràcies


Comentaris, experiències, apunts, tot és benvingut per ajudar a completar aquesta eina informativa.

"L’autoprotecció és el conjunt de mesures (procediments, sistemes i organització) implantades en un determinat àmbit (edificis, instal·lacions, nuclis habitats, solars, activitats, centres, etc) exposat a una o a diverses situacions de risc, destinades a preveure, prevenir i controlar-ne el risc, donar resposta adequada a les emergències i garantir la integració d’aquestes actuacions a les del sistema públic."
font: gencat.cat


Podeu fer comentaris al peu de cada article o adreçar-los a la següent adreça electrònica;

info@consultoriatt.com

Podeu utilitzar el buscador per trobar l'article que necessiteu del blog.

Troba l'article que busques!!

19 de jul. 2011

Tècnics i competències. Dubtes i respostes (I)

D'acord amb la persona que preguntava al blog fa uns dies un colla de dubtes respecte a les competències i a les formules per acreditar-les us deixo aquí la primera part de la conversa amagant-ne el seu nom.




Benvolguts Senyors/as
En relació al Decret 82/2010 tinc algunes dubtes i no sé si vostés em podrien ajudar. Són unes preguntes que no tinc resposta.

Si jo tinc una empresa de consultoria i gestió amb la qual he elaborat i presentat plans de seguretat ambiental i d'autoprotecció, puc continuar fent-los?

El personat tecnic que tinc, ha d'estar acreditat especificament per aquest decret?

Existeix la possibilitat de presentar un pla d'autoprotecció segons decret 82/2010 a la generalitat per a la seva homologació, diguem per eixemple d un centre geriàtric?

Si no ho puc presentar, fins on puc desemvolupar la meva tasca, vull dir podria fer els plans de seguretat per aquest geriàtric?

Com ho hauria de fer?

Si fos el cas m'he d'acreditar, trobo, segons el Decret, molt limitada aquesta possibilitat, però tindria opcions tenim en compte el següent?

  1. Tinc Curs universitari de direcció i gestió em seguretat privada.
  2. Soc Director de Seguretat privada habilitat pel ministeri del interior.
  3. Tinc més de 10 anys d'experiencia com a coordinador-tecnic d'emergències en una admnistració pública.
  4. Tasca que comparteixo amb la responsabilitat en seguretat en aquesta mateixa administració.

Així doncs, sería possible la meva acreditació per elaborar plans d'autoprotecció, segons Decret 82/2010?
Moltes gràcies




Bona tarda,

Gràcies per l'interès en el blog, això ens empeny a continuar-lo.

D'entrada deixa'm dir-te que no sóc tècnic de la DGPC, o sigui, que el que et diré prové de bona font però en cap cas pots prendre els meus comentaris com a resposta oficial.
 

Així doncs t'explico:

1 - Si els plans que feies eren d'acord només a l'article 20 de la 31/95 i les activitats per les quals treballaves no es troben ara en cap dels dos annexes pots seguir fer els plans d'emergència d'aquestes.
2 - Tothom que signi plans realitzats d'acord al 82/2010 ha d'estar acreditat d'acord amb la tipologia (àmbit i sector) de l'activitat i d'acord a l'art.17 del decret, és a dir, si.
3 - Els PAUS nous o les revisions presentades després del 8/01/2011 o 08/07/2011 (segons correspongui) hauran d'estar elaborats d'acord a l'annex del decret, és a dir, a partir d'aquestes dates ja no s'homologaran més plans amb un contingut diferent del previst al decret.
4 - Cal que us acrediteu, sinó el tècnic que signi el PAU assumirà els riscos i responsabilitats preses pel tècnic que hagi preparat realment el pau. Personalment entenc que tasques puntuals, com p.ex. ocupar-se de l'HERMES o coordinar un simulacre, les pot fer un tècnic sense acreditar.
5 - Plans de seguretat. Et refereixes als PAUs o a una altre tipus de pla?
El decret només afecta als PAU's; altres tipologies de plans, com p.ex. els plans de seguretat pel transport d'explosius que ha d'elaborar l'empresa de vigilants d'explosius, no estan afectats pel decret 82/2010.
6 - He discutit reiteradament amb tècnics de la DGPC la idoneïtat de les formules establertes pel decret i la ordre IRP/516/2010 sobre les acreditacions. La conclusió de la DGPC és inamovible; les úniques vies que existeixen són les previstes per la ordre que et comento. Fixa't però que hi ha una via (art. 2.1.d i 2.2.c de la ordre IRP/516/2010) per tècnics de l'administració, podria ser compatible amb la teva experiència.

Tinc interès en prendre la teva consulta i penjar-la al blog. Penso que la informació que conté pot ser interessant per altres tècnics. Digues-me, si us plau, si hi estàs d'acord.






Consultoria Tècnica Transversal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí.