Objectius del Blog

AVÍS A SEGUIDORS;
Aquest blog deixa d'actualitzar-se aquest estiu del 2015 d'acord amb la creació d'una nova pàgina web on s'incorporen els articles existents i els nous que es vagin preparant.
En aquest nou blog trobareu més continguts i una distribució més neta i clara que permetrà trobar amb més facilitat el contingut que us pugui interessar.
La direcció plaautoproteccio.cat ja direcciona al nou blog.
Moltes gràcies


Comentaris, experiències, apunts, tot és benvingut per ajudar a completar aquesta eina informativa.

"L’autoprotecció és el conjunt de mesures (procediments, sistemes i organització) implantades en un determinat àmbit (edificis, instal·lacions, nuclis habitats, solars, activitats, centres, etc) exposat a una o a diverses situacions de risc, destinades a preveure, prevenir i controlar-ne el risc, donar resposta adequada a les emergències i garantir la integració d’aquestes actuacions a les del sistema públic."
font: gencat.cat


Podeu fer comentaris al peu de cada article o adreçar-los a la següent adreça electrònica;

info@consultoriatt.com

Podeu utilitzar el buscador per trobar l'article que necessiteu del blog.

Troba l'article que busques!!

21 d’oct. 2011

Homologació de plans municipals


Donant continuitat a l'article del dia 31 de juliol referent a la la no homologació dels plans municipals presentats a la DGPC us reproduim aquí la nota de premsa publicada ahir on s'exposa la repressa de la homologació d'aquests plans.

font; gencat.cat



"

La Comissió de Protecció Civil homologa 120 plans d'emergència per afrontar riscos des de les administracions locals

  • Coincidint amb les campanyes estacionals, el major nombre de plans presentats pels municipis fan referència a l’Infocat (29), l’Inuncat (16) i el Neucat (33)
  • Per demarcacions, Girona (32) i l’Alt Pirineu (25) han estat els territoris més actius en l’elaboració de plans d’emergència municipals
  • El Secretari General d’Interior, Xavier Gibert, ha destacat que des del Departament d’Interior es treballa per activar mesures preventives i pal·liatives per garantir la seguretat a les platges catalanes 




Imatge de la reunió de la Comissió de protecció Civil de Catalunya.

El Secretari General d’Interior, Xavier Gibert, ha presidit, aquest matí a la seu del Departament d’Interior,la reunió de la Comissió de Protecció Civil on s’han homologat 120 plans d’emergència municipals. D’altra banda, en la reunió de la Comissió s’ha tractat el tema de la seguretat a les platges i el pla de treball que té en marxa el Departament d’Interior per millorar-ne la seguretat.

A la reunió, presidida pel Secretari General d’Interior, Xavier Gibert, també han assistit, el Director General de Protecció Civil, Manel Pardo; el Director General de la Policia, Manel Prat; el Director del 112, Agustí Serrano; el Director del SEM, Francesc Bonet; el Delegat Territorial del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, el Director General de Carreteres, Jordi Follia; el Director General de Medi Natural i Biodiversitat, Josep Escorihuela; el Director General d’Energies, Mines i Seguretat Industrial, Josp Canòs i el director de l’ACA, Leonard Carcolé, entre d’altres. .

La Comissió Permanent de Protecció Civil ha homologat, aquest matí, un total de 120 plans municipals d’emergències. Pel que fa al tipus de plans presentats, coincidint amb els riscos de les campanyes estacionals destaca l’homologació de 29 plans municipals referents a l’Infocat (pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya), 16 plans municipals per l’Inuncat (pla d’emergències per inundacions i aiguats a Catalunya) i 33 homologacions del pla Neucat (pla d’emergències per nevades a Catalunya). Pel que fa a la resta de plans, s’han homologat 15 plans municipals del Procicat (pla d’emergències per multiples riscos sense pla específic), 1 del Plaseqcat (pla de gestió de les emergències químiques a Catalunya), 2 del Transcat (pla d’emergències pel transport de mercaderies perilloses a Catalunya), 15 del sismicat (pla d’emergències per sismes a Catalunya), 3 de l’Allaucat (pla d’emergències per allaus a Catalunya) i 6 d’altres tipologies (com poden ser plans d’Actuació i Suport o plans d’Autoprotecció).

En relació a la distribució territorial dels plans municipals presentats, Girona amb 32 i l’Alt Pirineu amb 25 han estat les demarcacions on els municipis han estat més actius en l’elaboració dels seus plans d’emergències municipals. A Barcelona s’han presentat 10 plans municipals, a la Catalunya Central 17, a Lleida 11, a Tarragona 22 i a les Terres de l’Ebre 3.

Salvament i prevenció a les platges
Xavier Gibert, ha recordat a la Comissió que el Departament d’Interior és sensible a les problemàtiques de rescats i ofegaments d'aquest estiu en algunes platges catalanes i ha recordat el pla de treball que desenvolupa el Departament d'Interior per potenciar mesures preventives i pal·liatives per millorar-ne la seguretat en aquest àmbit.

En aquest sentit, la Direcció General de Protecció Civil està treballant amb Creu Roja, els municipis i les empreses privades de salvament i rescat a platges, per tal de poder centralitzar tota la informació necessària de platges pel proper estiu 2012, amb la finalitat d’emetre informació sobre consells, prevenció i dades estadístiques de totes les platges de Catalunya.

Enguany però, es donaran les primeres dades de platges per províncies, que només fan referència a les platges en que Creu Roja fa els serveis preventius, i que representa un 40% del total de platges de Catalunya.
"

De la lectura dels dos articles interpretem doncs que la resta de plans (280) ja han estat homologats amb data 27/07/2011. Per assegurar-vos d'aquest fet consulteu els vostres SSTT.




Consultoria Tècnica Transversal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí.