Objectius del Blog

AVÍS A SEGUIDORS;
Aquest blog deixa d'actualitzar-se aquest estiu del 2015 d'acord amb la creació d'una nova pàgina web on s'incorporen els articles existents i els nous que es vagin preparant.
En aquest nou blog trobareu més continguts i una distribució més neta i clara que permetrà trobar amb més facilitat el contingut que us pugui interessar.
La direcció plaautoproteccio.cat ja direcciona al nou blog.
Moltes gràcies


Comentaris, experiències, apunts, tot és benvingut per ajudar a completar aquesta eina informativa.

"L’autoprotecció és el conjunt de mesures (procediments, sistemes i organització) implantades en un determinat àmbit (edificis, instal·lacions, nuclis habitats, solars, activitats, centres, etc) exposat a una o a diverses situacions de risc, destinades a preveure, prevenir i controlar-ne el risc, donar resposta adequada a les emergències i garantir la integració d’aquestes actuacions a les del sistema públic."
font: gencat.cat


Podeu fer comentaris al peu de cada article o adreçar-los a la següent adreça electrònica;

info@consultoriatt.com

Podeu utilitzar el buscador per trobar l'article que necessiteu del blog.

Troba l'article que busques!!

31 de maig 2012

Novetats i actualitat del PAU

Aquest migdia, el sr. Manel Pardo, Dir. Gral de Protecció Civil, ha clausurat les Jornades sobre Plans d’Autoprotecció, que ha organitzat l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). 

En aquesta trobada hi havia professionals de tots els àmbits afectats, essent els tècnics de la DGPC, tècnics de l'àmbit local, tècnics de l'ambit privat, col·legis i ssociacions de tècnics i professionals de més enllà de la franja.

Durant les jornades s'han exposat alguns dels problemes i algunes de les sol·lucions amb les que els tècnics es troben amb més freqüència. Daltra banda i des de la DGPC s'ha informat sobre les ultimes novetats de la plataforma HERMES i sobre l'estat actual de la implantació del decret i les línies de treball futures. 

Com a ponències destacades, sense desmerèixer la resta, podriem considerar les aportacions del sr. Pedro Anitua, Director d'Emergències del País Vasc, el sr. Carles Botia, representant de Associació de tècnics en Seguretat i Prevenció Integral, el dr. Rafel Padrós, Cap del Servei de Prevenció de Riscos Laborals de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona i el sr. Luis Carmena, director tècnic de la FUNDACIÓN FUEGO.

Com a novetats s'ha comentat el següent;

- Es retornarà al grup de treball inicial les propostes motivades rebudes a diputació 355 per estudiar la modificació del catàleg d'activitats. Només s'ha precisat que per les activitats de l'annex 1 hi havia la necessitat palesa de mofificar els epígrafs referents a les instal·lacions radiològiques, les activitats amb residus perillosos i les activitats i infraestructures energètiques.

- S'estudia la flexibilització de tràmits a l'HERMES, amb la incorporació del tècnic comarcal i la modificació d'alguns dels perfils previstos. 

- Per les petites administracions es permetrà l'elaboració de PEM enlloc de PAU per activitats determinades de l'epígraf C.1.c. (no en disposem la llista).

- Les estacions d'esquí de fons estarien fora de l'abast del decret 82/2010.

- Hi ha en preparació noves guies per l'elaboració de PAUs, en concret per càmpings, centres de dia, escoles bressol, ludoteques, ... 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí.