Objectius del Blog

AVÍS A SEGUIDORS;
Aquest blog deixa d'actualitzar-se aquest estiu del 2015 d'acord amb la creació d'una nova pàgina web on s'incorporen els articles existents i els nous que es vagin preparant.
En aquest nou blog trobareu més continguts i una distribució més neta i clara que permetrà trobar amb més facilitat el contingut que us pugui interessar.
La direcció plaautoproteccio.cat ja direcciona al nou blog.
Moltes gràcies


Comentaris, experiències, apunts, tot és benvingut per ajudar a completar aquesta eina informativa.

"L’autoprotecció és el conjunt de mesures (procediments, sistemes i organització) implantades en un determinat àmbit (edificis, instal·lacions, nuclis habitats, solars, activitats, centres, etc) exposat a una o a diverses situacions de risc, destinades a preveure, prevenir i controlar-ne el risc, donar resposta adequada a les emergències i garantir la integració d’aquestes actuacions a les del sistema públic."
font: gencat.cat


Podeu fer comentaris al peu de cada article o adreçar-los a la següent adreça electrònica;

info@consultoriatt.com

Podeu utilitzar el buscador per trobar l'article que necessiteu del blog.

Troba l'article que busques!!

3 de març 2015

Publicació del decret 30/2015 que deroga el Decret 82/2010

Avui dia 03 de març de 2015 s'ha publicat al DOGC el Decret 30/2015, de 03 de març, pel qual s'aprova el catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció i es fixa el copntingut d'aquestes mesures.

Tal i com s'exposa en els preliminars del Decret l'objectiu d'aquest és l'actualització del catàleg d'acord amb l'experiència adquirida des de la publicació del Decret 82/2010 i la simplificació de la tramitació.





Us transcrivim aquí la nota de premsa del govern;



03-03-15 15.04

El Govern actualitza el catàleg d'activitats i centres que han d'elaborar plans d'autoprotecció i simplifica en temps i costos la seva tramitació

 
  • El Consell Executiu aprova un decret pel qual es crea un catàleg amb una estructura més senzilla i amb una relació d’activitats i centres més acurada i precisa pel que fa a l’obligació d’adoptar aquestes mesures d’autoprotecció
 
  • El text simplifica en temps i costos la tramitació i el registre dels plans d’autoprotecció (PAU) que han d’adoptar els organitzadors d’activitats de concurrència pública i els titulars d’instal·lacions (industrials, sanitàries, residencials, escolars...) sense que aquesta simplificació en disminueixi la seguretat
 
  • El 25% d’activitats i instal·lacions de més baix risc ja no tenen l’obligació de redactar un PAU. També en quedaran exemptes la majoria d’activitats d’oci, esportives i culturals de caràcter local, com actuacions castelleres, competicions esportives de baixa participació o exposicions
 
El Consell Executiu ha aprovat el decret pel qual s’aprova el catàleg d’activitats i instal·lacions obligats a adoptar mesures d’autoprotecció, que fixa el contingut de les mesures i que posa al dia el decret de 2010 que regulava aquesta matèria. L’objectiu és simplificar en temps i costos la tramitació i el registre dels plans d’autoprotecció (PAU) que han de presentar els organitzadors d’activitats de concurrència pública i els titulars d’instal·lacions (industrials, sanitàries, residencials i escolars...), sense que aquesta simplificació disminueixi la seguretat de les seves activitats i instal·lacions.
 
La modificació del decret respon a l’objectiu d’adequar a la pràctica el que establia el text anterior, partint de l’experiència adquirida en aquests anys. Així, es fixen una sèrie de criteris per crear un catàleg amb una estructura més senzilla i amb una relació d’activitats i centres més acurada i precisa. De fet, el nombre d’activitats afectades passa de 20.000 a unes 15.000. També es fa més senzilla la gestió i la tramitació dels plans d’autoprotecció. En concret, es redueix tant el nombre de tràmits a l’Administració, com la pressió burocràtica de les activitats, ja que s’elimina l’obligació d’informar dels simulacres realitzats i el seu programa d’implantació.
 
Amb el nou decret, un 25% d’activitats i instal·lacions de més baix risc ja no tenen l’obligació de redactar un pla especial d’autoprotecció, tot i que voluntàriament podran elaborar un protocol d’actuació en emergències amb una estructura similar, que regularà internament les actuacions destinades a adoptar mesures d’autoprotecció i els mitjans personals i materials necessaris per afrontar situacions de risc i d’emergència.
La majoria d’activitats d’oci, esportives i culturals de caràcter local, com per exemple les actuacions castelleres, les competicions esportives de baixa participació, les exposicions o les activitats tradicionals de baix risc, entre d’altres, quedaran exemptes de fer el PAU.
 
Per a totes les activitats que es facin en centres o a l’exterior, i també per a les sanitàries, docents i residencials públiques, prevalen els criteris d’ocupació (persones al centre o àmbit). El criteri que marca l’elaboració del pla especial d’autoprotecció per a les activitats que es facin a l’aire lliure en espais no delimitats, passa de 1.000 a 10.000 persones. I en els espais delimitats, es passa de 500 a 5.000. D’altra banda, els hotels o discoteques, que ara tenien un llindar en 500 persones, passen a 1.000, d’acord amb la normativa estatal bàsica.
 
S’elimina la distinció entre les activitats amb reglamentació específica o sense, que a partir d’ara s’organitzen en una sola llista. A més, amb la revisió del decret hi ha la possibilitat d’incorporar activitats i/o instal·lacions que no estiguin al catàleg de dues maneres: a través d’una resolució del director general de Protecció Civil o bé a nivell municipal, a través d’una ordenança.
 
 
Procés participatiu
 
El decret compta amb el vistiplau de la Comissió de Protecció Civil del 24 d’abril de 2014. De fet, en l’elaboració del nou text hi ha hagut un procés participatiu important, tant en la fase d’elaboració com d’al·legacions. Hi ha participat consells comarcals, ajuntaments, diputacions, cossos operatius, tècnics de protecció civil acreditats, col·legis professionals, gremis de cinemes, de firaires, d’hostaleria, DinCat (grup d’associacions que promouen la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual), empreses de subministraments, Ports de la Generalitat, Port de Tarragona, Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, Acadèmia de Ciències Mèdiques, Institut de Seguretat Pública de Catalunya, FADISCAT, Federació d’Organitzacions d’Empresaris de Sales de Festa i Discoteques de Catalunya, FECALON (Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn) i operadors de transport ferroviari.




 
Sol·liciti una visita tècnica, li farem la proposta més adequada a la seva activitat. Contacti amb nosaltres a info@consultoriatt.com. 

Disposem de tècnics competents i acreditats d'acord amb l'Ordre IRP/516/2010 i l'article 17 del Decret 82/2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí.